Sobre la revista

La revista científica Journal of Sound, Silence, Image and Technology (JoSSIT) neix en el si del grup de recerca homònim (SSIT), vinculat als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La vocació d’aquesta publicació és recollir el debat acadèmic i la investigació científica sobre la relació del so com a concepte ample amb un context audiovisual.

La relació so-imatge és el nucli de la publicació. L’interès de JoSSIT és, doncs, pel so, la música i el silenci, les seves propietats i característiques ontològiques en relació a un fenomen comunicatiu i la seva inserció tècnica, narrativa, comunicativa i social en un producte audiovisual.

La revista JoSSIT accepta treballs amb un plantejament pluridisciplinar o amb enfocaments ben diversos –musicologia, sociologia, psicologia, comunicació, estètica i altres– sempre i quan l’epicentre de la recerca sigui la relació del so o banda sonora amb la imatge o el missatge audiovisual.

JoSSIT és una publicació científica electrònica en obert a Internet que s’interessa especialment per:

  • La narrativa del so, el silenci i la música en els audiovisuals
  • L’aplicació pràctica de la tecnologia vinculada al so, el silenci i la música
  • L’evolució de l’escolta i la interpretació del so, el silenci i la música
  • Les característiques del consum i la recepció del so i la música al segle XXI
  • Teories sobre so, silenci, música i la seva interrelació amb la imatge
  • Música, so, silenci i persuasió
  • Música, so, silenci i Internet

La publicació de JoSSIT és anual, un número online a l’any sense comptar les possibles edicions especials. Els articles es publiquen sempre en anglès i, alternativament, en castellà o català, segons l’original tramés pels autors.

JoSSIT vol col·laborar i fomentar l’intercanvi de lliure d’informació científica i per aquest motiu tots els seus articles són en obert i d’accés lliure, immediat i gratuït. Els lectors tenen la possibilitat de demanar un exemplar imprès el qual sí que serà de pagament per sufragar el cost de la seva producció.

Amb l’objectiu d’aconseguir publicacions de qualitat i amb claredat de continguts, tots els articles de JoSSIT es seleccionen mitjançant el procediment de revisió cega d’experts (blind peer review) on experts acadèmics de l’àrea que tracta l’article revisen el seu contingut sense conèixer qui és l’autor del manuscrit, alhora que l’autor no sap qui és l’expert que revisa el seu text.

Tanmateix, JoSSIT prioritza la creació de coneixement i la discussió científica del mateix una vegada publicat. JoSSIT no té vocació d’actuar com a censor evitant l’aparició de nou contingut a l’esfera pública. JoSSIT entén que és responsabilitat del mateix autor i dels científics que segueixin els seus treballs valorar si té prou qualitat o interès per a la seva recerca concreta i particular i per això no posarem traves prèvies.

Aquesta revista no realitza cap càrrec econòmic per la presentació d’articles, ni per l’edició o publicació dels mateixos.

 

Política antiplagi

La revista JoSSIT es compromet amb els drets d'autor de la comunitat científica i aposta per la qualitat en l'originalitat de les aportacions, tot i que fonamentades en contribucions prèvies degudament citades. Per això, JoSSIT aplica una revisió sistemàtica dels articles proposats a través de l'aplicació Turnitin. Aquesta política antiplagi garanteix que tots els treballs publicats siguin inèdits i originals i contribueix a incrementar la qualitat dels articles i de la publicació en general. Els autors i revisors també compten amb moltes altres eines antiplagi d'accés lliure com CopioNic, Plagscan o Plagium entre d'altres.